Stocklink Ordinær forside    Porteføljer

Slapp unna risiko og surfet på børs-opptur

Av: Karsten Olav Coldevin - StockLink.no
Publisert: 24.04.2012 17:31:04
Oppdatert: 24.04.2012 17:32:11
Oljeknøtten var en av vinnerne da børsen skjøt opp i innspurten i dag.

Oslo Børs endte opp i dag. (Foto: A. A. Nilsen / StockLink.no)
Oslo Børs endte opp i dag. (A. A. Nilsen / StockLink.no)

Det ble en svingete dag på Oslo Børs i dag som til slutt endte opp 1,66 prosent til 416,03 poeng.

Omsetningen på børsen i dag var lav og endte på 3,67 milliarder kroner. Blant vinnerne i dag markerte Questerre seg som har vært i søkelyset etter at oljekjempen Total kom inn i bildet. Aksjen endte opp 7,84 prosent. Blant taperne i dag peker legemiddelselskapet Bionor seg ut som er ned med 5,51 prosent.

Les mer om alle dagens vinnere og tapere her.

Brent oljen var ned til 118,20 dollar per fat, ned 0,37 prosent. Gull steg med 0,28 prosent og ble omsatt for 1643 dollar per unse

På OBX var det flere som klatret i dag. Statoil var opp 2,15 prosent, og Seadrill fulgte etter med 1,03 prosent.  DNB Hadde en svært god dag etter oppmuntrende resultater fra blant annet Nordea. Aksjen endte opp 2,81 prosent

First sin sjefsstrateg, Peter Hermanrud, kjenner i gjen mønsteret på børsen for tiden. Både i fjor og i forfjor begynte makrotallene å svekke seg på denne tiden av året og det ble en ekkel og langtrukken affære. Dette minner det om det som skjedde da, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First til DN.

Hermanrud tror resultatene som kommer nå blir en positiv opplevelse.

- Prisene har vært bra på sykliske varer som olje og gjødsel. Valutaforholdene har vært stabile. Analytikernes estimater innebærer at første kvartal var dårligere enn fjerde kvartal i fjor. Det bør kunne bli noe bedre, sier han til avisen.

Slipper unna risiko
Oljeselskapet Noreco solgte i oktober i fjor sin andel på 20 prosent i lisens PL 435 på Haltenbanken i Norskehavet til OMV AS for 180 millioner kroner.

Lisensen som inneholder gassfunnet Zidane-1, påvist i 2010, inneholder også letebrønnen Zidane-2 som ble påbegynt i januar i år.

Som en del av salgsavtalen har Noreco rett til en tilleggsbetaling hvis det blir gjort et drivverdig funn på Zidane-2 som eventuelt blir utbetalt ved godkjenning av en plan for utbygging og drift (PUD) som omfatter Zidane-2.

Les hele saken her.

Røverkjøp og spekulasjon
Mandag steg Fairstar kraftig på nyheten om at Dockwise har lagt inn et bud på selskapet. Aksjekursen steg imidlertid over budet på 9,3 kroner.

Les også at Fairstar-ledelsen avviser bud.

Les mer om at Selvaag går på børs.

Overfor iMarkedet Xpress sier Nordea-analytiker Jørgen Andreas at det var helt riktig av Dockwise å gjøre budet.

Lande syns et kjøp av Fairstar er spennende. Dockwise vil erstatte spot-markedet med mer back-log ved et kjøp, og vil få en større bredde og få inn en nyere tonnasje enn det de hadde før.

Les hele saken her.annonse
Rød ukestart på Oslo Børs
DNB Markets spår kronehopp
Gjeldsveksten tikket ned i juli
Strateger anbefaler seks aksjer
Senker BW Offshore-kursmål
Disse aksjene går eks. utbytte i dag
Q-Free sikrer mer arbeid