Menu

Ripple

Ripple coinRipple er den eneste enterprise blokkjede-løsningen i verden for globale betalinger. Utviklerne bak Ripple innså at til tross for de mange fremskrittene innen teknologi, er infrastrukturen for betalinger vi fortsatt bruker i dag, bygget tilbake før internett tok av eller til og med utviklet seg. Siden da har den bare sett minimal oppdateringer. Ripple tar sikte på å skape en ny betalingsinfrastruktur som forbedrer påliteligheten og hastigheten samtidig som kostnadene reduseres.

Ripple er et globalt selskap med kontorer rundt om i verden. Disse kontorene finnes i San Francisco, London, New York, India, Sydney, Luxembourg og Singapore. Ledelsen i selskapet har erfaring innen finansielle tjenester og forskning innen teknologi som spenner over tiår. Teamet inkluderer konsernsjef Brad Garlinghouse, global leder for strategiske kontoer Marcus Treacher, Chief Compliance Officer Antoinette O’Gorman, Chief Cryptographer David Schwartz, CTO Stefan Thomas, visedirektør for økonomi Cameron Kinloch, leder for forretningsutvikling Patrick Griffin og Chief of Global Sales John Mitchell. Styret har erfaring innen politikk, regulering og økonomi.

Fordeler med bruk av Ripple

Blant ulike problemer knyttet til dagens infrastruktur for betalinger fokuserer Ripple på å løse noen få store. Federal Reserve, Institute of International Finance og World Trade Organization har anslått at infrastrukturen koster 1,6 milliarder dollar. Det går også utrolig sakte, med transaksjoner som tar mellom tre og fem dager for å bli fullført. For å gjøre saken verre, er det høye feilfrekvenser i betalingssystemene. Ripple mener de kan fikse dette til en opplevelse som er sømløs, kostnadseffektiv og pålitelig.

RippleNet er nettverket bak Ripple, som forbinder betalingsleverandører, banker, selskaper og digitale eiendomsutvekslinger. Nettet leverer en enkel løsning som lar deg sende og motta penger globalt. RippleNet gir tilkobling på tvers av ulike betalingsnettverk med umiddelbar oppgjør på forespørsel. Det er alltid sikkert, da du kan spore midlene i sanntid. På toppen av det har den lave driftskostnader og lave likviditetskostnader.

Ripple er bedre enn de andre blokkjede-systemene på markedet fordi den er bygget på den mest avanserte typen blokkjede-teknologi. Dette gir mulighet for skalerbarhet og sikkerhet samtidig som man samarbeider mellom ulike nettverk. Ripple gir til og med brukere valgfri tilgang til den raskeste og mest skalerbare digitale funksjonen som brukes til utbetalinger i verden, XRP.

Hva er XRP?

XRP ble utviklet spesielt for bedrifter som et on-demand valg for kildelikviditet i globale overføringer. Bankene kan bruke XRP til å oppnå likviditet i sanntid uten behov for å finansiere nostrokontoer på forhånd. Betalingsleverandører bruker det til å komme seg inn i andre markeder, forbedre betalingsoppgjørets hastighet eller redusere kostnadene ved utenlandske børser. Du kan kjøpe eller bytte XRP på flere populære kryptovaluta markeder.

Sammenlignet med andre kryptovalutaer,  gjennomføres XRP utrolig raskt, og tar bare fire sekunder. Til sammenligning tar ETH over to minutter og BTC tar over en time. Tradisjonelle systemer er enda verre, som tar normalt tre til fem dager. XRP er også svært skalerbar og håndterer 1500 transaksjoner hvert sekund. XRP kan til og med skaleres for å håndtere samme mengde gjennomstrømning som Visa har. Til sammenligning har ETH kun 15 transaksjoner per sekund, og BTC håndterer bare tre til seks.

En annen fordel ved XRP er at den distribueres over hele verden takket være sin åpne kildekode teknologi. Settet av validatorer vokser alltid og forbedrer systemet. XRP har bevist sin stabilitet i fem år, mer enn nok tid til å gi virksomheten tillit. Det dedikerte teamet av ingeniører sikrer at denne trenden fortsetter.

Hvordan kjøpe Ripple

For å kjøpe Ripple må du enten bruke en trader som som tilbyr handel med Ripple for dollar, eller du må kjøpe Bitcoin eller Ethereum først og veksle det inn i Ripple på en børs som tillater det.

Med andre ord kan du enten:

Det andre alternativet er litt mer komplisert, men begge alternativene er helt gyldige og brukbare. Videre kan prisen på mynter avvike ved utveksling, så det er ingen fasit for hvem den klare vinneren når det gjelder hvor mye Ripple du kan få for dollaren din!