Menu

Litecoin

LitecoinDet er godt å vite litt mer om aktivaen du ønsker å investerer i, så her får du en artikkel som  beskriver Litecoin og hvordan det er forskjellig fra Bitcoin.

Litecoin er en peer-to-peer internett-valuta som gjør det mulig for umiddelbare betalinger, nesten uten ekstra kostnader, til hvem som helst rundt om i verden. Hvis du er kjent med den digitale valutaen Bitcoin, kan den ovennevnte definisjonen lyde likt. Det er fordi Litecoin er basert på Bitcoins åpne kildekodebase, men med noen teknologiske forskjeller. Litecoin var aldri ment å erstatte Bitcoin, men for å supplere det som “sølvet til Bitcoins gull”.

Gull vs sølv

At Litecoin refereres som sølvet til Bitcoins gull er en interessant metafor som fortjener litt mer forklaring. En enhet av Litecoin er definitivt mindre verdifull enn en enhet av Bitcoin, men begge er varer som brukes som en verdi.

Som gull og sølv, er Bitcoin og Litecoin skilt fra hverandre av deres tilgjengelige forsyning. Bitcoin-nettverket er bygget slik at det aldri vil være mer enn 21 millioner mynter tilgjengelig. Den endelige tilførselen av Litecoin vil komme opp i 84 millioner millioner, og denne forskjellen i størrelse er en annen faktor som har ført til gull- og sølvanalogien.

Det er verdt å huske at verken Bitcoin eller Litecoin egentlig er edle metaller. De er dataprogrammer som bruker ulike metoder for å oppnå de samme resultatene – som muliggjør transaksjoner i digitale valutaer. Litecoins raskere responstider kan etter hvert føre til at det blir mer nyttig enn Bitcoin, og deres  verdi kan endre seg dramatisk, noe som betyr at en enhet av Litecoin blir mer verdifull enn en enhet av Bitcoin. Selv om dette synes usannsynlig i dag, er det verdt å huske at kryptovaluta er en helt ny ting, sammenlignet med gull og sølv som har vært med oss ​​i tusenvis av år. Mekanismene rundt deres tilbud og etterspørsel er langt mindre utforsket og vil trolig stadig endre seg fremover.

Hvordan kjøpe Litecoin

For de som nettopp har begynt å kjøpe kryptovaluta som Litecoin, eller for alle som ønsker å kjøpe på den mest enkle måten, er bruk av vekslingsagent (trader) høyst sannsynlig den beste måten å kjøpe på. Selv om de er langt fra perfekte, gjør de det meste av arbeidet for deg og gir deg den raskeste og enkleste tilgangen til et bredt utvalg av kryptovaluta, uten at du trenger å være ekspert  på handelen selv.

Å velge en trader kan virke komplisert, men det trenger ikke å være for vanskelig. Det er mange av dem der ute, og som med å kjøpe kryptovaluta i utgangspunktet, vil du velge den som passer for deg. Noen av de mer etablerte handelsplattformene inkluderer Coinbase, Kraken og Bitstamp, men Bitcoin.com har en liste over alle større børser du kan se gjennom. Uansett hvilken du velger, sørg for at den er veletablert, har forsikring for å dekke eventuelle tap – og viktigst i dette tilfellet – støtter trading med Litecoin.

Når du har funnet traderen du vil bruke, bør neste trinn være å registrere deg. De fleste tilbyr dette på websiden deres, men noen tilbyr også smarttelefonkompatibilitet hvis du foretrekker det. Avhengig av selskapet, kan det hende at du må oppgi noen form for identifikasjon, men det er bare for å overholde lovene om hvitvasking av penger. Du må da koble din bankkonto eller debetkort til dem – og i noen tilfeller overføre penger direkte til kontoen din. Når du har gjort det, er du klar til å begynne å handle.

Hvordan bruke Litecoin

Selv om Litecoins fortsatt ikke er så utbredt som Bitcoins, finnes det noen alternativer å bruke dem på hvis du ikke vil beholde dem og håpe at de stiger videre i verdi.

Overstock er en slags Amazon-butikk for kryptovaluta, med et bredt spekter av husholdningsprodukter, elektronikk og mote. Et stort utvalg av smykker kan kjøpes med Litecoin (samt en rekke andre kryptovaluta) hos Cryptojeweller. Klær (for det meste t-skjorter med kryptovaluta-tema) kan kjøpes hos Cryptoverge.

Hvis du vil være anonym når du skaffer deg VPN eller anonyme e-posttjenester, vil mange leverandører (som Torguard og NordVPN), akseptere betaling i kryptovaluta, inkludert Bitcoin og Litecoin. Og hvis du har lyst til å konvertere ditt digitale gull og sølv til ekte gull og sølv, så tillater COAex bytte av Bitcoin eller Litecoin til edelt metall.

Selvfølgelig er dette bare et lite utvalg av varer du kan få kjøpt, men viser det brede spekteret av varer og tjenester som gradvis blir tilgjengelige i bytte for Litecoin eller andre kryptovaluta. På Reddit finnes det en mer omfattende og ofte oppdatert liste.