Menu

Kraken

Kraken ble grunnlagt i 2011, og er en av de eldste og mest populære kryptobørsene som er i drift. Handelsplattformen har bygget et rykte som en sikker destinasjon for alle som er interessert i handel med kryptovaluta, og det er også et populært valg for både handelsmenn og selskaper i en rekke land. Kraken beholder en internasjonal appell og gir effektive handelsmuligheter i mange fiat-valutaer. Kraken er også den nåværende verdensleder når det gjelder Bitcoin-til-Euro tradingvolum.

Kraken ble grunnlagt av nåværende administrerende direktør Jesse Powell i juli 2011 og kryptobørsen ble offisielt lansert for offentligheten i september 2013. Kraken er en av de mest populære internasjonale børsene og er tilgjengelig for innbyggere i USA, Canada, Japan og forskjellige europeiske nasjoner. Kraken overgår også konkurransen sin ved å handle i flere fiat-valutaer som inkluderer amerikanske dollar, kanadiske dollar, euro, britiske pund og japanske yen. Selskapet har også et godt omdømme på grunn av det faktum at det har vært motstandsdyktig mot store hackere og også som det ble valgt som plattform hvor kreditorer av Mt.Gox kunne motta sine krav. Etter at Mt. Gox ba om konkursbeskyttelse, valgte administrasjonsgruppen Kraken som en pålitelig partner for å bidra til å lette utbetalinger til kreditorer. Kraken tilbyr også en privat verdipapirutveksling som gjør det mulig for store finansinstitusjoner og høyverdige personer å gjøre anonyme handler.

Nøkkelfunksjoner

Støttede valutaer

Kraken er mest kjent for sine Bitcoin og Ethereum til kontanter (EUR og USD) markeder; men et bredt spekter av både fiat og kryptovaluta er omsettelige på plattformen. Populære kryptovaluta som Bitcoin (XBT), Ethereum (ETH) og Tether (USDT) tilbys i tillegg til valutaer som Bitcoin Cash (BCH), Monero (XMR), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Ripple XRP), Stellar / Lumens (XLM), Ethereum Classic (ETC), Augur REP-tokens (REP), ICONOMI (ICN), Melon (MLN), Zcash (ZEC), Dogecoin (XDG), Gnosis (GNO) og EOS (EOS). Bitcoin bruker vanligvis forkortelsen BTC; Kraken tildeler Bitcoin med en forkortelse av XBT.

Kraken tillater innskudd og uttak via CAD, EUR, GBP, JPY og USD, mens fiat valuta betalinger gjennomføres via bankoverføring. For brukere med en bankkonto i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde, er SEPA-betalingssystemet også støttet.

Kraken tillater også marginhandel på disse valutaparene: XBT / EUR, XBT / USD, ETH / XBT, ETH / USD, ETH / EUR, ETC / XBT, ETC / ETH, ETC / USD, ETC / EUR, REP / XBT , REP / ETH, REP / EUR.

Kraken – registrering og innlogging

En Kraken-konto kan enkelt åpnes ved å følge registreringsprosessen gjennom å skrive inn navn, e-postadresse og passord. Alle passord må være minst 8 tegn i lengde og inneholde bokstaver, tall og spesialtegn.

Kraken tilbyr både grunnleggende og avanserte kontoer, for å åpne en grunnleggende konto, må brukerne angi sitt fulle navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Avanserte kontobrukere må gjennomgå en strengere bekreftelsesprosess for å fullføre registreringen. For en avansert konto er det nødvendig å:

Handelsgebyr

Kraken gir en omfattende guide til handelsavgiftstrukturen. Selv om det kan være ganske komplisert, har de fleste bransjer som faller under 50.000 i volumet av den aktuelle valutaen, en salgsavgift på 0,16% og en kjøpsavgift på 0,26%. Disse gebyrene gjelder for alle Bitcoin-handler gjort via fiat-valutaene som støttes på nettstedet, for eksempel USD, EUR, JPY GBP og CAD. Samme avgiftsstruktur gjelder også for flertallet av trading par.

For handelsvolumer over 50 000 faller avgiftene til 0,14% og 0,24%. Avgifter fortsetter å falle i forhold til volum opp til enhver handelsaktivitet på over 10 000 000, på dette tidspunkt er gebyrene helt nede i 0%. Gebyrer belastes per handel, og handelsvolumer beregnes for handler gjort innen 30 dager.