Menu

Coinbase

Med den økende interessen og stadige investeringer i kryptovaluta, har kravet om sikker og enkel handel for å lette kjøp av krypto blitt stadig viktigere. Coinbase er en av de mest populære handelsplattformene som for øyeblikket er tilgjengelig på markedet.

Selskapet ble lansert i San Francisco i 2012, opererer i 32 land og har tjent over 12 millioner kunder til å utveksle over 40 milliarder dollar i digitale valutaer. I 2013 var Coinbase den høyest finansierte Bitcoin oppstarten, samt den største utvekslingen av kryptovaluta i verden. I motsetning til andre børser som krever at brukere handler på et marked, tillater Coinbase at brukerne handler sin kryptovaluta til en fast pris som er basert på markedsverdien, noe som gjør det mulig for brukere å kjøpe kryptovaluta raskere enn andre børser. Coinbase er også en av de få handelsplattformene som aksepterer kredittkort (i tillegg til bankoverføringer).

Avgifter og valutautvalg

Avgiftene hos Coinbase varierer fra rundt 1,49% til 3,99%, avhengig av betalingsmåte, med kredittkorttransaksjoner som medfører gebyrer i den høyere enden av skalaen. Coinbase sine avgifter er generelt lavere enn andre konkurrenter som driver en lignende forretningsmodell, som Coinmama eller CEX.

For øyeblikket tillater Coinbase kun brukere å kjøpe Bitcoin, Ethereum og Litecoin, selv om de har planer om å legge til flere valutaer på plattformen. Når det gjelder kryptovaluta som Bitcoin Cash og Bitcoin Gold, har Coinbase uttalt at de bare vil tilby handel på disse når det eksisterer garantier med hensyn til sikkerhet. Coinbase støtter Bitcoin Cash fra 1. januar 2018, selv om det ikke finnes noen nåværende planer for Bitcoin Gold.

I tillegg opererer Coinbase GDAX-utvekslingen, som er ment å fokusere på profesjonelle handelsfolk. I februar 2018 startet Coinbase støtte for Segwit Bitcoin-lommebøker som gjorde det mulig for dem å få ned avgifter for uttak på nettstedet.

Sette opp en Coinbase-konto

Ved å følge nedenstående trinnvise veiledning, vil du kunne kjøpe kryptovaluta gjennom Coinbase.

Er det trygt å bruke Coinbase?

En av oppfatningen av kryptovaluta blant nybegynnere til plattformen er at det fortsatt er risikabelt å investere i. Og selv om det er riktig at det har vært problemer rundt kryptovalutahandel i det siste (for eksempel Mt. Gox), så anses Coinbase å være en av de sikreste plattformene som er tilgjengelig for øyeblikket. Først av alt, er Coinbase basert i USA og er derfor pålagt å overholde USA sin føderale lovgivning. Dette er et fortrinn sammenlignet med noen av konkurrentene som opererer i land som kan ha mer liberale regler når det gjelder slike plattformer. Coinbase har aktivt fulgt pålegg fra myndighetene for å sikre at de leverte et åpent og innovativt finansielt system, og reguleringen av Coinbase anses å ha gjenopprettet tilliten til kryptovaluta etter at Mt Gox kollapset (selv om andre kommentatorer har klaget over at Coinbase driver mer som en bank, som er mot den grunnleggende karakteren til en desentralisert kryptovaluta). I tillegg har Coinbase mottatt investeringer fra en rekke høyprofilerte selskaper, inkludert Bank of Tokyo og BBVA, som øker legitimiteten deres.

Når det gjelder lagring av midler, er Coinbase gjennomsiktig om sine metoder. Coinbase separerer midlene til kundene fra selskapets driftsmidler. Med hensyn til kryptovaluta-lagring, sier Coinbase at 98% av kundenes kryptovalutamidler lagres offline, gjennom hardware og papirbøker som er lagret i hvelv og bankbokser over hele verden. I tillegg sier Coinbase at den gjenværende delen av kryptovalutaen som er lagret på nettet, er forsikret, og at i tilfelle hacking oppstår vil kundene ha krav på å motta midler som er tapt gjennom denne forsikringen.

Coinbase tilbyr kunder en 2-faktor autentiseringsmetode, som kan være via SMS til telefonen din, eller gjennom tredjepartsapps som Google Authenticator eller Duo. I tillegg underretter Coinbase brukere dersom en ny enhet eller IP-adresse forsøker å få tilgang til kundekontoen din. Til tross for dette, hvis kundekontoer blir kompromittert, godtar ikke Coinbase noe ansvar for at penger går tapt. Av den grunn anbefales det vanligvis at du når du har kjøpt kryptovaluta på Coinbase-utvekslingen, så bør du lagre denne offline i en lommebok du kontrollerer.