Menu

iMarkedet – Din guide til aksjer, sparing, investering

Velkommen til imarkedet.no, Norges nyeste portal for personlige investeringer, være seg sparing, aksjeinvesteringer, lån, valutaspekulasjon mer mer. Hos oss får du skreddersydde råd, verktøy og guider som sikrer at du får mer igjen for pengene i det lange løp.

Alle møter finansielle valg og utfordringer i livet. Og mange må ta store beslutninger som kan påvirke økonomien resten av livet, ofte uten hjelp eller støtte fra noen. Dette ønsker vi å endre. Gjennom våre enkle verktøy og ærlig råd hjelper vi deg med å finne ut hvordan du bør investere sparepengene dine, beregne boliglånet ditt, sørge for at du er på rett spor for å kunne gå av med en solid pensjon og så mye mer.

Samfunnet endrer seg stadig raskere, og dette gjelder også den finansielle verdenen, med ny teknologi som automatiserer lånesøknader, sparing i fond, aksje- og valutaspekulasjon og mye mer. Internett flommer over av nettsider som tilbyr finansielle tjenester, og det er lett å bli overveldet av all informasjonen som popper opp på skjermen. Vi ønsker å holde deg oppdatert, men på en oversiktlig og lettfattelig måte med et forståelig språk slik at du henger med. Vi følger med på markedet og er oppdatert på nye trender og endringer, og gjennom vår webside sørger vi for at du henger med på utviklingen også.

Aksjemarkedet

Historien har vist at det å investere i aksjer er en av de enkleste og mest lønnsomme måtene å tjene penger på lang sikt.  Med en håndfull bemerkelsesverdige unntak, er nesten alle medlemmer av Forbes 400-listen over de rikeste menneskene der fordi de eier en stor andel av aksjer i offentlige eller privat selskap. Uavhengig om du er helt fersk til dette markedet eller har litt kjennskap fra før, vil du finne en rekke artikler på websiden vår som gir deg bedre grunnlag for å investere i aksjer. Her vil du finne artikler med nybegynnerguider, hvordan du kjøper og selger aksjer, hvordan du investerer i aksjefond og indeksfond og mye mer. Vi legger ut nye artikler og nyheter jevnlig, så ta gjerne turen innom jevnlig for å holde deg oppdatert på aksjemarkedet.

Kryptovaluta

Kryptovaluta lover nye og bedre former for penger, frihet fra statlig tilsyn og fabelaktig rikdom til investorer. Men lever valutaen opp til hypen? Pengeformen som brukes i nesten alle land er fiat-penger. Fiat betyr “la det bli gjort” på latin. Det er penger som bare holder sin verdi fordi regjeringer lover at det vil. Enkelt kryptovaluta, som begynte med Bitcoin i 2009, er designet for å være en direkte erstatning av fiat penger. Andre, som Etherum, gir enkelte økonomiske funksjoner underbygget av integriteten til kryptovaluta.

Her på imarkedet.no vil du få inngående kjennskap til kryptovaluta gjennom å lese våre grundige artikler om emnet, fra generelle betraktninger rundt bruk av valutaen til inngående artikler om spesifikke valutaer (som Bitcoin, Ethereum, Litecoin og mer) og de ulike egenskapene til hver enkelt. Om du ønsker å spekulere i kryptovaluta, så vil du også finne tips til ulike handelsplattformer som du kan benytte for kjøp og salg av valutaen.

Lån og kreditt

Med stadige kvantesprang innen teknologi, blir det enklere og enklere å skaffe seg både bankkonto, bankkort, kredittkort og lån – alt gjennom noen få tastetrykk på pc eller mobil. Det dukker opp stadig nye nettbanker og finansielle tjenester på nettet som ønsker deg som kunde, men hvem lønner det seg å velge?

Vi holder deg oppdatert på lån og kredittkort gjennom artikler som forklarer forskjeller på ulike lån, og ikke minst gir deg tips og anbefalinger på hvem som ansees som seriøse aktører i markedet og som gir deg konkurransedyktige betingelser. Vi anbefaler bare lånetilbydere som kan tilby sikre løsninger for deg, og vi oppdaterer våre lister jevnlig slik at du alltid får de beste tilbudene presentert på websiden vår.

Når du skal ta opp et nytt lån eller skaffe deg kreditt, så er det mange faktorer man bør ta hensyn til. Det er stor forskjell på om man skal ta opp et boliglån eller om man trenger et lite lån som skal dekke uforutsette utgifter. Bankene stiller forskjellig krav til lånetager avhengig av type lån, og rentenivå og avgifter varierer følgelig mye basert på type lån. Lær mer om de ulike type lån og kreditt du kan skaffe deg gjennom å lese våre artikler om temaet, hvor vi går i dybden på hver type lån med fordeler og ulemper.